3 logistieke innovaties die u moet weten!

Bent u een professional die zich bewust is van de voortdurende innovaties op het gebied van logistiek en transport? Als u deze gewoonte nog niet heeft, weet dan dat het beheersen van zo’n dynamische sector als de logistiek van u tijd en bereidheid vraagt om uzelf op de hoogte te stellen van de nieuwigheden van de markt.

Het kennen en toepassen van dergelijke trends in uw bedrijf is een van de beste manieren om het bedrijf concurrerend en productief te houden. Want, zoals u weet, leven we in een tijd van hoge concurrentie en het winnen van de voorkeur van een klant vraagt om intelligente strategieën.

In dit artikel hebben we 3 innovaties op het gebied van logistiek en transport verzameld die u moet weten. Kijk eens aan!

1. Eenmaking van de deposito’s

De technologie en het internet hebben het menselijk leven op vele manieren gerevolutioneerd. Natuurlijk heeft al deze beweging het bedrijfsuniversum bereikt, wat aanleiding geeft tot e-commerce. De virtuele markt is vandaag de dag een realiteit en elk bedrijf moet hierop voorbereid zijn.

Maar het is niet genoeg om een virtuele winkel te creëren, het is noodzakelijk om te wedden op efficiënt transport om aan al deze vraag te voldoen, vooral wanneer het bedrijf in beide segmenten actief is: fysiek en virtueel. Een innovatie die in dit verband voordelig is gebleken, is de eenmaking van de magazijnen.

De neiging om deze magazijnen te verenigen verlaagt de opslagkosten en stelt de consument in staat om te kopen in de virtuele winkel en het product te verwijderen in de fysieke winkel, als hij dat handiger en sneller vindt.

2. Nieuwe technieken voor het organiseren van de inventarisatie

De manier waarop de bedrijfsvoorraad binnen het magazijn wordt georganiseerd, is altijd een belangrijk aandachtspunt geweest voor de logistieke managers. Dit heeft immers een directe invloed op de kosten en kan de logistiek van het bedrijf helpen of belemmeren.

Daarom worden nieuwe strategieën voor het organiseren van de inventarisatie gelanceerd en getest in verschillende ondernemingen van elke omvang.

Met andere woorden, gezien de relevantie van het onderhouden van een georganiseerde en goed gekatalyseerde inventaris, beginnen bedrijven na te denken over strategieën die het mogelijk maken om dit proces efficiënt te laten verlopen en de tijd die de werknemers in de sector doorbrengen te verminderen.

3. Gebruik van spraakcommando’s in het voorraadbeheer

Een van de grote voordelen van deze technologie is dat er geen papier meer nodig is, waardoor de operator de dozen en producten met vrije handen kan hanteren. Hiervoor draagt hij een klein apparaatje dat aan zijn middel is bevestigd en is aangesloten op een microfoon en een koptelefoon.

Op deze manier krijgt hij de opdracht welk product te scheiden en de hoeveelheid en locatie in het magazijn. Wanneer de taak voltooid is, communiceert hij de terminal die hem onmiddellijk op de hoogte brengt van de volgende uit te voeren taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *