Car cleaning: hoe was je je auto?

Je kunt je auto natuurlijk naar een car cleaning brengen, maar je kunt hem ook zelf wassen! Maar wat heb je hier nu precies voor nodig en hoe kun je dit het beste doen? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Wat heb je nodig?

Eerst moet je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden voor het wassen van je auto in huis hebt. Wat heb je nu precies nodig? Voor de buitenzijde van je auto kun je het beste een autoshampoo of allesreiniger gebruiken. Ook heb je water nodig en daarom ook een emmer of een tuinslang. Verder heb je een spons nodig om de auto goed in te zepen. Let er wel op dat dit geen schuurspons is.

Wil je je auto extra laten glimmen? Dan raden we je aan om ook een wax en/of een velgenreiniger in huis te halen. Als je ook de binnenkant van je auto wilt schoonmaken, heb je hiervoor een doekje en een sopje met bijvoorbeeld allesreiniger en een stofzuiger nodig.

Car cleaning: de buitenkant van je auto

Begin met het wassen van de buitenkant van de auto. Maak een sopje met autoshampoo of allesreiniger en gebruik hierbij warm water. Te heet water kan beschadigingen aan de lak veroorzaken en met koud water wordt het schoonmaken moeilijker. Gebruik een zachte spons om de auto mee in te zepen. Spoel dit vervolgens af met een tuinslang of veeg het sop weg met een spons die je alleen in water hebt gedaan. Maak op het laatst ook de velgen mooi schoon met de spons en eventueel wat velgenreiniger.

Car cleaning: de binnenkant van je auto

Als je de buitenkant van de auto hebt schoongemaakt, is het tijd om de binnenkant van de auto schoon te maken. Maak het dashboard en eventueel ook de deuren schoon met een doekje dat je in een sopje het gedoopt, klop de matten uit en stofzuig de auto.