De kansen die autoruitschade bied

Een kleine ster of barst in je ruit is nooit iets om blij over te zijn als je het ziet gebeuren. Maar toch zit er iets positiefs aan verbonden. Je denkt nu bij jezelf “Waarom zou dat goed zijn?”. Dat is logisch, en je gaat er zo direct achter komen wat jij allemaal hebt aan zo’n klein ongelukje. Je kent het spreekwoord vast wel, geluk bij een ongeluk.

Het kopen van een tweedehands auto

Als je een tweedehands auto wilt kopen, dan wil je natuurlijk niet te veel gaan betalen. Maar het liefst wel nog een mooie auto hebben. deze 2 punten kunnen elkaar nog wel eens tegen werken. Vaak is zo’n mooie auto nog best duur omdat het nog een nieuw model is, of reeds gekocht door de eigenaar maar vlak erna al willen doorverkopen. En het kan ook nog is zijn dat er van alles mis is met de auto en dat hij daardoor goedkoop is geworden. Mega veel kilometers op de kilometerteller, slijtage aan de banden of anderen onderdelen. Of duidelijke schade.

Dit is totaal geen probleem als het bij de ruiten is. De waarde van de auto gaat daardoor erg veel naar beneden en dat is gunstig. Zo kan jij voor een lagere prijs alsnog de auto kopen. En als je deze voor een acceptabel bod hebt overgenomen, even simpel de ruit vervangen en klaar. Je hebt zojuist veel geld bespaard door zelf even de moeite te nemen om de autoruit vervangen erna te laten doen.

Vervanging

Niet alleen bij een nieuwe, tweedehands, auto kan er voordeel zitten aan autoruitschade. Maar ook bij je eigen auto is dit een kans. Mocht je nou te dunne raampjes hebben die niet goed isoleren, of je wilt graag dat mensen niet zo snel naar binnen kunnen kijken. Dan kan je gewoon je ruit laten vervangen door een dikker raam, dit moet wel ook passen in de deur en de rest van de portier. Maar dan kan je gewoon de hele deur laten vervangen. En wat het naar binnen kijken betreft. Als je toch een nieuwe ruit erin laat zetten. Doe het dan meteen met een geblindeerd raam. Let er wel op dat je dit niet te geblindeerd maakt. De voorruit mag namelijk maar 25% getint zijn, en de zijruiten van de voorkant mogen tot 30% minder licht door laten. Ga je dus je voorruit vervangen, is het handig hier echt op te letten. Anders riskeer je een boete en je moet het weer eraf halen.

Soorten ramen

Je hebt in een auto ruit 2 verschillende keuzes. Je hebt gehard glas en gelaagd glas, het verharde glas is ook wel veiligheidsglas genoemd. Als er schade zit in een ruit van gelaagd glas is dit geen groot probleem. Het zijn namelijk lagen glas bij elkaar worden gehouden door middel van PVB-folie. Het zal dus bij elkaar blijven zitten als er schade is. Dit is handig om te weten als je een tweedehands auto gaat kopen. Want bij veiligheidsglas spat het in stukken uit elkaar en kan dan ook niet gemaakt worden.