Help, er zit een ster in voorruit

Op de snelweg is niet te voorkomen dat je soms een ster in voorruit krijgt. Er zijn altijd wel kleine steentjes die opspatten door de wielen van de andere weggebruikers. Die knallen tegen jouw voorruit en er ontstaat een beschadiging. Van een ster in voorruit kun je goed last hebben, vooral als die op de plek zit waardoor je naar voren kijkt. In het donker kunnen meerdere sterren het zicht vertroebelen, vooral als het slecht weer is. Laat zo’n ster daarom zo snel mogelijk repareren bij AAS Dagherstel.

ster in voorruit

Gevaarlijke situaties voorkomen

Niet iedereen is ervan op de hoogte dat een ster in voorruit gevaarlijk is. Zo’n ster zorgt voor een zwakke plek in de voorruit. Die kan bij belasting, bijvoorbeeld doordat je snel rijdt op de snelweg of bij grote temperatuurverschillen scheuren. Temperatuurverschillen krijg je doordat je in de winter de verwarming in de auto aan hebt. Als een ster is uitgescheurd is de voorruit zo zwak dat het gevaarlijk wordt om nog met de auto te rijden. In dat geval moet de hele voorruit worden vervangen en dat is een kostbare reparatie.

Een ster in voorruit laten herstellen

Met moderne technieken kan bij AAS Dagherstel een ster gemakkelijk en snel worden gerepareerd. Een voorwaarde is dat er nog geen scheur is ontstaan, want dan is reparatie meestal niet meer mogelijk. Een ster wordt weggewerkt met een kunsthars. Die is vloeibaar en wordt in de ster aangebracht. Daarna wordt de vloeibare hars met een UV-lamp beschenen, totdat hij keihard is. De voorruit krijgt daardoor zijn oorspronkelijke sterkte terug. Het repareren van een ster in voorruit kost bij AAS Dagherstel € 60. Als je een tweede ster in voorruit hebt wordt die gratis gerepareerd. Een afspraak maak je op de site van AAS Dagherstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *