Kun je ook een scootmobiel op benzine kopen?

Je ziet steeds meer scootmobielen rijden. Logisch, want het stelt mensen met verminderde mobiliteit in staat om weer naar buiten te gaan en te genieten van het leven! Je hoeft overigens niet minder valide te zijn om op een scootmobiel te mogen rijden. Zestien jaar of ouder, meer restricties zijn er niet! Wanneer je langere afstanden af wilt leggen in een kortere tijd is er naast elektrische scootmobielen nog een alternatief; een scootmobiel op benzine! Daar lees je op deze pagina alles over.

Een scootmobiel op benzine?

De meeste scootmobielen zijn tegenwoordig voorzien van een elektrische aandrijving. Kijk maar in de Fastfuriousscooters.nl webshop, er is volop keuze in merken en modellen. Er staat ook een Gomax LX driewieler tussen die aangedreven wordt door een krachtige 50cc 4-takt benzinemotor. In grote lijnen heeft dit brommobiel best veel weg van een vlotte retro scooter, alleen zitten er twee in plaats van drie wielen aan de achterzijde. Jazeker, dit is een echte scootmobiel maar dan uitgerust met een benzine tank.

Scootmaobiel in diverse modellen

Zijn de regels hetzelfde?

Ja, ook voor een scootmobiel op benzine hoef je geen kenteken aan te vragen, je hebt er ook geen rijbewijs voor nodig. Als je zestien jaar of ouder bent mag je op deze scooters rijden. Hoewel de grootste gebruikersgroep minder valide is, mag iedereen op deze scooters rijden. Met een behoorlijk stoer design is dit echt geen suf gehandicaptenvoertuig! Binnen de bebouwde kom mag je op zowel het fietspad als op de rijbaan rijden, buiten de bebouwde kom rijd je op het fietspad. Als je vlot wilt doorrijden kun je binnen de bebouwde kom waarschijnlijk beter op de rijbaan blijven, op het fietspad is het verschil in snelheid eigenlijk te groot om tussen de fietsers te blijven. Alle regels voor gehandicaptenvoertuigen zijn van toepassing op deze scootmobiel, in het dagelijkse verkeer liggen de verkeersregels zoals die van kracht zijn voor bromscooters het meest voor de hand.

Voordelen van rijden op benzine

Het grootste voordeel van een benzinemotor is de snelheid. Met de Gomax LX van Fastfuriousscooters.nl kun je tot wel 45 km/u rijden, dat is dus net zo snel als je op een bromscooter mag rijden. Een helm dragen is niet nodig, je ligt natuurlijk ook een stuk stabieler op de weg. Toch is het bij druk verkeer op de rijbaan echt geen overbodige luxe om toch een helm te dragen, het is immers beter voorkomen dan genezen… Je kunt dankzij de flinke tank ook veel verder rijden dan met een elektrisch model mogelijk is. Als je vaak lange ritten moet maken kun je snel grote afstanden overbruggen.

Nadelen van een scootmobiel op benzine

Met een elektrisch aangedreven model mag je ook in winkels rijden, wanneer hier voldoende ruimte voor aanwezig is. Met een ronkende benzinemotor is dat niet toegestaan. Op de stoep rijden met een scootmobiel is beperkt tot 6 km/u, daar schiet je met een 50cc motor al vlot overheen. Je zult om te tanken naar het benzinestation moeten rijden, terwijl je bij elektrische alternatieven thuis de scootmobiel direct op het stopcontact kunt inpluggen. Hoewel de Gomax LX van Fastfuriousscooters.nl het moderne Euro4 keurmerk draagt, blijft het een scooter die rijdt op fossiele brandstoffen en is daarmee een minder duurzame keuze. Een benzinemotor heeft ook wat meer onderhoud nodig, informeer naar de mogelijkheden voor service en onderhoud om zo lang mogelijk te genieten van jouw scootmobiel.

Fast & Furious

Ben jij Fast & Furious?

Als je deze vlotte scooter op drie wielen ziet staan denk je echt niet meer aan een “gehandicaptenvoertuig”, het is een pittige scooter met alle erop en eraan. Je kunt deze scootmobiel overigens wel eenvoudig laten aanpassen voor specifieke wensen op het gebied van mobiliteit en rijcomfort. Kijk in de Fastfuriousscooters.nl webshop voor alle mogelijkheden.