Logistieke problemen, innovatieve oplossingen

Er vinden veel veranderingen plaats in de toeleveringsketen als gevolg van de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en nieuwe technologieën. Dankzij vooruitgang op het gebied van onder meer voorspellende analyses, autonome voertuigen en intelligente wegen kunnen belangrijke logistieke problemen worden opgelost. Totaallogistiek

Logistieke problemen die door technologie efficiënt worden opgelost

De magazijnfunctie, het transport of de klantervaring zijn drie van de belangrijkste en meest voorkomende logistieke problemen waarmee bedrijven te kampen hebben. Wie moet inspelen op een wereldwijde toeleveringsketen moet voorrang geven aan de integratie van technologie als oplossing en tegelijkertijd als preventieve maatregel. Totaallogistiek

Hoe prognose problemen in de logistiek op te lossen en de klantervaring te verbeteren

Het gebruik van AI-algoritmen maakt het mogelijk de voorraadniveaus aan te passen om verliezen te voorkomen en ervoor te zorgen dat op de vraag kan worden ingespeeld. Dit zou niet mogelijk zijn met traditionele, op historische gegevens gebaseerde prognosemethoden. Evenmin zou de nauwkeurigheid die kunstmatige intelligentie garandeert, kunnen worden bereikt met big data-analyse.

AI maakt het vandaag mogelijk alle factoren op te sporen en te meten die nodig zijn om de nauwkeurigheid van de vraagvoorspelling te verbeteren, wat een zichtbare verbetering van de klantenervaring tot gevolg heeft, die meer gepersonaliseerd en bevredigend wordt.

Hoe problemen met magazijnlogistiek op te lossen

Ook hier helpen prognoses de problemen in verband met de veranderlijkheid van de vraag op te lossen. Vermindering van de onzekerheid op basis van algoritmen betekent dat bepaalde producten op tijd naar plaatselijke magazijnen kunnen worden verzonden. Op die manier worden de transport & logistiek kosten beperkt en wordt de benutting van de ruimte geoptimaliseerd.

Controle hebben vergroot niet alleen de mogelijkheden voor automatisering, wat een positief effect heeft op de kosten en de flexibiliteit; in plaats daarvan wordt het halen van deadlines gemakkelijker, een van de vereisten voor een perfecte levering.

Hoe transport & logistiek problemen op te lossen

Autonome voertuigen en intelligente wegen zorgen samen voor verbluffende resultaten.

De eerste oplossing berust op autonoom rijden om de kosten te drukken en de rij-efficiëntie te verhogen door routeoptimalisatie, minder menselijke fouten en een lager brandstofverbruik; de tweede, gebouwd met zonnepanelen en LED-verlichting, kan stroom opwekken, risico’s beperken en bestuurders waarschuwen voor belangrijke veranderingen op de weg.

Dit zijn innovatieve manieren om belangrijke problemen op het gebied van transport & logistiek aan te pakken, maar de bijdrage van AI aan de toeleveringsketen breidt zich steeds meer uit naar andere gebieden. Het elimineren van repetitieve taken, het verbeteren van de naleving of het verhogen van de productiviteit van de werknemers zijn enkele van de voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *