Shortlease vult het gat tussen zorgeloos leasen en langdurige contracten

Een herkenbaar probleem in 2020: je hebt een baan die niet vanuit huis uit te voeren is, dus je reist met het openbaar vervoer naar je werk en afspraken. Toch vind je het niet verantwoord om met het openbaar vervoer te reizen door de aangescherpte corona-maatregelen. Je zoekt een reisalternatief om toch snel en verantwoord je werk of andere locaties te bereiken. Omdat je niet weet wanneer de huidige maatregelen weer worden bijgesteld wil je niet speciaal een auto aanschaffen of vastzitten aan een langdurig leasecontract. Shortlease is daarom de ideale oplossing die het gat vult tussen zorgeloos leasen en langdurige contracten.  

Wat zijn de voor- en nadelen van shortlease?

Uiteraard zijn er altijd voor- en nadelen bij shortlease. Lees ze hier: 

Nadelen

Omdat shortlease gepaard gaat met een korter contract dan reguliere leasecontracten zijn de maandlasten uiteraard hoger. Bij gebruikelijke leasecontracten sluit je al gauw contracten af van een periode van 3 tot 5 jaar. Desondanks de goedkopere maandelijkse lasten bij reguliere leasen, ben je wel beperkter in flexibiliteit.  

Voordelen 

Shortlease is voornamelijk populair bij startende ondernemers en bedrijven met werknemers met kortlopend dienstverband. Daarom is de flexibiliteit van een shortleasecontract erg gunstig voor deze doelgroep. Na een maand kun je shortlease contracten al ontbinden. Je bent dus flexibeler met de auto die je kiest omdat je niet jarenlang vastzit aan een contract. Ook de kosten en risico’s zijn gedekt door de leasemaatschappij, waardoor maandelijkse kosten je bespaard blijven. De risico’s voor onverwachte kosten zijn bij een regulier leasecontract wel voor jezelf.  

Rijd in de nieuwste auto’s!

Het voordeel van een kortlopend contract is dat je de keuze hebt om in relatief nieuwere auto’s te rijden. Je hebt dus de optie om zowel voor een auto in het midden of het hogere segment te kiezen. Maak bijvoorbeeld gebruik van Volvo shortlease, een zeer betrouwbaar merk dat bekend staat om zijn veilige auto’s.  Voor het middenklasse-segment is er de Volvo V40, een luxe voertuig met maar liefst 190 PK. Op zoek naar meer comfort? De Volvo XC40 2.0 is een SUV dat uitstekende kenmerken heeft voor een sportief en comfort uiterlijk. Ook heeft het voertuig een enorme opbergcapaciteit.  

Behoefte aan lagere maandelijkse lasten? Ga dan voor de Nissan shortleaseJe rijdt de nieuwe Nissan Micra N-Connecta al voor €495,- per maand, op basis van 2.000 vrije kilometers. De Nissan Micra is een ruime high-tech stadsauto in een mooie hatchback uitvoering.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *