Top 4 interessante elektrische auto’s op een rijtje

Elektrisch rijden, maar ook leasen wordt alsmaar geliefder in de particuliere, en zakelijke markt. Mensen en bedrijven zijn steeds bewuster van duurzaamheid en willen hun CO2-uitstoot verminderen door middel van elektrisch rijden. Ook het bijtellingspercentage en de gevolgen voor jouw portemonnee hebben een positieve bijdrage. Maar welke elektrische auto’s zijn daadwerkelijk de moeite waard om te leasen of zelfs te kopen? In deze blog zetten we voor jou de top 4 auto’s op een rijtje die interessant zijn op het gebied van: actieradius, prijs, innovatie en uiterlijk.  

De broertjes: Tesla model 3 en S 

Om meteen met de deur in huis te vallen beginnen we met de grote naam: Tesla. Wellicht de bekendste naam als het gaat om elektrische auto’s. Elon Musk heeft naar wikken en wegen een product op de wereldmarkt gezet, waar niemand meer om heen kan. De Tesla S is misschien wel de bekendste auto in de Tesla-reeks met een actieradius rond de 600 kilometer. Echter wel een duurdere optie dan zijn populaire kleine broertje: de Tesla Model 3. In Nederland een erg populair model om te leasen. De actieradius begint bij 530 kilometer en is goedkoper in de aanschaf dan zijn grotere broer.  

De innovatieve Volkswagen ID3 

Nog zo’n bolide van klasse: de Volkswagen ID3. Een auto die erg populair is voor de zakelijke markt en vooral haar interesse wekt door innovatie, uiterlijk en comfort. Het uiterlijk van de ID3 heeft nog steeds de uiterlijke kenmerken die echt bij Volkswagen passen, waardoor de auto erg populair blijkt. Met een actieradius van 424 kilometer mag deze auto zeker niet ontbreken in het lijstje.  

Prestatiegerichte SUV: Hyundai Kona electric

In dezelfde prijsrange als Volkswagen vinden we de Hyundai Kona electric. Niet een hatchback, maar een imponerende volledig elektrische SUV. Het futuristische uiterlijk is de onderscheidende factor van deze elektrische auto. Een prestatiegericht model met een vergelijkbare actieradius als dat van Volkswagen: 449 kilometer.  

De verbluffende Audi e-tron 

Een Audi mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Een zakelijke leaseauto die het voornamelijk moet hebben van zijn snelheid en verbluffend uiterlijk. Gebaseerd op de Q-reeks van Audi is nu ook de elektrische variant op de markt. Een mooie auto om te leasen in dezelfde prijsrange als dat van Tesla. De Audi heeft een actieradius vanaf 400 kilometer.