Truckschade? Hier kun je dit laten herstellen

Wanneer er sprake is van schade aan een vrachtwagen wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk laten herstellen. Het is niet alleen lastiger om dit te laten maken, maar de werkplaats moet ook groot genoeg zijn om een vrachtwagen te kunnen herstellen. Gelukkig zijn er genoeg schadeherstelbedrijven waarbij je truckschade kunt laten herstellen. Er zijn verschillende typen vrachtwagen en er is met name een verschil tussen de gewichtsklassen. Er zijn volgens de RDW twee gewichtsklassen: lichte voertuigen van maximaal 3500 kg en zware voertuigen van minimaal 3500 kg.

Truckschade bij bedrijfswagens en vrachtwagens

Onder lichte voertuigen vallen vaak ook bedrijfswagens. Deze worden soms ook gezien als vrachtwagen omdat ze worden gebruikt voor transportdoeleinden. Bedrijfswagens kunnen bij iedere vestiging terecht voor het herstel van truckschade. Wanneer er sprake is van een voertuig uit de hoger gewichtsklasse is er een speciale werkplaatsinrichting nodig om de schade te kunnen herstellen. In dit geval is het belangrijk om op zoek te gaan naar een vestiging met deze ruimte.

Het herstellen van truckschade is een vak apart en het is dan ook belangrijk om op zoek te gaan naar echte professionals die hier ervaring in hebben. Wanneer er sprake is van schade wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt. Gelukkig zijn er genoeg schadeherstelbedrijven, ook bij jou in de buurt. Het enigste wat je hoeft te doen is een afspraak maken bij een geschikte vestiging. Daarna wordt de truckschade hersteld en kun je zorgeloos de weg weer op met een gemaakte bedrijfs- of vrachtwagen.