Verschillende elektrische BMW-auto’s

Het klimaat is aan het veranderen door de uitlaatgassen en CO2 die wordt uitgestoten. Hierdoor wordt het snel warmer op aarde. Diersoorten sterven uit en er gebeuren natuurrampen die veel schade aanrichten. Dit kan de mensheid voorkomen door te beginnen bij zichzelf, want alle veranderingen beginnen bij jezelf. Dit kan je doen door afval te scheiden, minder lang te douchen ect. Je kan ook een elektrische auto aanschaffen, deze auto’s hebben voor 50% minder aan CO2 uitstoot dan een auto met een uitlaat. Dat is dus een heel stuk minder en beter voor het milieu!

De schone en stille BMW i3

Een stille compacte en schoonrijdende elektrische BMW is de i3 zonder twijfel. Deze BMW heeft een compleet nieuw design. De auto rijdt een kilometerafstand van maximaal 310 kilometer (meestal 260) met een motor die van 0 naar 100 km/u in 7,3 seconden gaat door de volledig elektrische motor. Deze BMW kan je opladen bij een laadpaal thuis, bij je werk of een ander oplaadpunt. Dit voertuig heeft een lage bijtelling van 4%. De wagen rijdt erg stil in vergelijking met een benzine of dieselauto. Het is de perfecte auto voor een zakelijke bestuurder die binnen Nederland zijn reizen aflegt. 

BMW iX3

Deze pracht auto is een volledig elektrische wagen die helaas pas in 2020 verkrijgbaar wordt. Een grote e-wagen die van 0 naar 100 kilometer per uur rijdt in 5 seconden door zijn krachtige motor. Deze kan tot 350 kilometer afleggen en heeft een oplaadsnelheid van 44 kilometer in het uur. Het mooie design geeft een strak en zakelijk uiterlijk. Het is de perfecte auto om zakelijk in rijden door het comfort die deze auto aan je biedt, natuurlijk kan je er ook voor het gezin in rijden. Je kan de wagen opladen bij een BMW i3 laadpaal net zoals bij de normale i3 uitvoering. 

Hybride modellen

Een hybride voertuig heeft zowel een benzine- of dieselmotor als een elektrische motor. Er zijn twee soorten hyper modellen namelijk: een parallel hybride en een volledige hybride auto. Bij een volledige laad de benzine- of dieselmotor ook de elektrische motor op tijdens het rijden zodat je meerdere kilometers kan maken. Bij een parallelle laad de verbrandingsmotor de elektrische niet op en springt aan als de e-motor op is.  

De Plug-in modellen die BMW hiervan heeft staan hieronder op een rijtje. 

  • BMW 225 Xe Active Tourer
  • BMW 330 e Sedan
  • BMW 530 Sedan
  • BMW 745e
  • BMW X3 xDrive30e
  • BMW X5 xDrive 45e

Laadpalen en laadkabels

Elke auto heeft een andere laadkabel nodig om op te laden. Deze kabels zijn verkrijgbaar bij de dealer zelf of op internet te vinden in een webshop. Deze kabels zorgen ervoor dat je auto kan opladen bij elke laadpaal als je maar de juiste kabel bij je hebt. Er bestaat een aantal Apps om alle publieke laadpalen te zien in Nederland waar je onderweg de auto kan laten opladen. De ANWB heeft zelf een handige online kaart gemaakt waarop alle laadpalen in Nederland staan, zodat je de dichtstbijzijnde laadpaal voor je BMW kan vinden als je moet opladen.